Aspyr Media vydal hru s názvem Civilization VI pro iPad, jen něco málo přes jeden rok poté, co byl vydán pro MacOS a Windows. Hra si zachovala všechny funkce a možnosti tak jak ji znáte z verze pro počítače.



Hra původně vydaná firmou Fixaris Games vyzývá hráče, aby převzali velení malé civilizace, rozšiřovali říši a vedli zbytek světa. Po staletí se hráč musí věnovat své civilizaci od doby kamenné až po současnost, musí rozvíjet svou kulturu a zkoumat v průběhu času nové technologie. Potkáte se s 20 historickými vůdci včetně královny Victorie a Theodore Roosevelt. Hráči budou muset také udržovat diplomatické vztahy s těmito a dalšími stranami.

Hru Civilization VI lze běžně zakoupit za 59,99 dolarů, ale nyní nabízena za poloviční cenu až do 4. ledna. Samotná hra je ke stažení zdarma, kde si hru můžete vyzkoušet předtím, než zaplatíte za plnou verzi. Hra vyžaduje systém iOS 11.0 nebo novější. Zejména vyžaduje nový nebo výkonný iPad, jako kompatibilní jsou uvedeny iPad Air 2, iPad 2017 a iPad Pro.

Zdroj: appleinsider.com