Zatímco jsme již věděli, že iMac Pro bude nejrychlejší Mac vůbec, přinejmenším dokud Apple neuvolní svůj slibovaný modulární Mac Pro v určitém okamžiku bude desktopovým vítězem tento silák.



Režiséři YouTube Marques Brownlee a Jonathan Morrison sdíleli praktická videa z iMacu Pro a testování výkonnosti CPU s testy na Geekbenchu, které simulují scénáře pracovního zatížení v reálném světě.

V obou videích zaznamenal iMac Pro s 10-jádrovým 3,0GHz procesorem Intel Xeon vícejádrové skóre o něco více než 37 400, což je o 45 procent rychlejší než průměrná multi-core Mac Pro skóre 25,747.

10-jádrový iMac Pro je také o 93 procent rychlejší než nejnovější 27-palcový 5K iMac s nejmodernějšími technickými specifikacemi.

Apple uvedl, že iMac Pro může být nakonfigurován s ještě rychlejším 18-jádrovým Xeon procesorem, takže 10-jádrové měřítka nejsou ani vrchol. 18-jádrový iMac Pro bude nepochybně nejrychlejším Macem.

iMac Pro může být vybavena až 4TB SSD úložištěm, až 128 GB ECC RAM a grafický procesor AMD Radeon Pro Vega 64 s pamětí HBM2 16 GB, který pomáhá napájet krásný 5K displej.

Se čtyřmi porty Thunderbolt 3 může iMac Pro pohánět současně dva externí 5K displeje nebo čtyři 4K displeje při frekvenci 60 Hz. Má také port 10 Gigabit Ethernet, čtyři porty USB-A 3.0, slot pro SD kartu a konektor 3,5 mm pro sluchátka.

Zdroj: macrumors.com