iPhone byl nazván nejprodávanějším technologickým produktem roku 2017, podle analytika Daniela Ivese z GBH Insights. Apple se v žebříčku umístil stejně v roce 2016, kdy počet prodaných kusů byl 211 milionů.



Letos dosáhl počet prodaných kusů 223 milionů, uvedl Daniel Ives. Po iPhonu byly v žebříčku umístěny Samsung Galaxy S8 a Note 8 (33 milionů), Amazon Echo Dot (24 miliónů), Apple Watch (20 milionů) a Nintendo Switch (15 miliónů). V žebříčku jsou zahrnuty všechny modely iPhone dohromady, což vysvětluje velký rozdíl mezi Apple iPhone a Samsung Galaxy S8 a Note 8. Apple prodal méně iPhonů, než v nejúspěšnějším roku 2015, kdy bylo prodáno kolem 230 milionů kusů.

To byl rok, kdy vyšel iPhone 6, který poprvé přinesl zákazníkům větší displej a okouzlil veřejnost. Ives si myslí, že Apple bude mít ještě větší úspěch v roce 2018, ve kterém očekává až 350 milionů kusů. Na čtvrtém místě se umístil Apple Watch, což je podle Ivese produkt, který nyní našel své místo na trhu, díky aktualizaci LTE Series 3. Analytik také zmiňoval probíhající slevy u starších modelů, vylepšenou životnost baterie v Series 3 a také, že si je lidé pořizují jako častý módní doplněk, což také zlepšilo prodejnost.

Zdroj: macrumors.com