Jistě se vám někdy stalo, že jste svůj iPhone z nějakého důvodu dlouho nepoužili a zapomněli jste tak kód, který jste zadali při odemykání telefonu. V dnešním článku si ukážeme, co udělat tehdy, když se vám telefon zamkne.



Pokud v takové situaci proběhne příliš mnoho pokusů, při kterých se snažíte zadat kód přístroje, můžete ztratit veškerá data, která máte v telefonu. Mějte na paměti, že pro zamknutí iPhonu stačí pouhých 6 pokusů zadání kódu. Pokud máte svá data zálohované na iCloudu nebo iTunes, můžete svůj telefon pohodlně obnovit. Nezapoměňte ale, že pomocí iTunes to lze pouze tehdy pokud byl telefon v minulosti připojený k počítači.

Pokud tedy máte svá data uložena na iCloudu, postupujte následovně: Klikněte na www.icloud.com. Vyplňte Apple ID a dále klikněte na možnost Najít iPhone. Poté, co je váš telefon úspěšně vyhledán, klepněte na Smazat iPhone. Tímto bude uveden do továrního nastavení. Nyní můžete bezpečně obnovit svá data z iCloudu.

Pomocí iTunes můžete svůj telefon obnovit pomocí následujících kroků. Ty se liší podle typu přístroje. Pokud vlastníte iPhone 6s a starší typy iPhonů nebo iPadů vypněte je, připojte k počítači (jakémukoliv, není omezeno na Apple), podržte domovské tlačítko současně s horním nebo bočním tlačítkem, tak dlouho dokud se vám neobjeví výzva iTunes. Pokud vlastníte iPhone 7/Plus opět jej vypněte a připojte k počítači. Podržte současně boční tlačítko s tlačítkem snížení hlasitosti.

Pro nejnovější modely iPhone 8/Plus a iPhone X opět vypněte zařízení a připojte k počítači. Stiskněte a rychle pusťte tlačítko zesílení hlasitosti, zeslabení hlasitosti a totéž udělejte s bočním tlačítkem, dokud se vám neobjeví výzva iTunes. Z nabídky pak vyberte obnovit do tovární nastavení. Pak už stačí jen uvést telefon do provozu a aktivovat zálohu z iTunes.