Předběžné objednávky iPhonu X nejsou na některých trzích tak silné, jako v USA, Tchaj-wan a Singapur, přestože nabídka zůstává těsná i na dalších trzích, včetně Japonska.



Naproti tomu se očekává, že prodeje Apple Watch jsou impozantní, přičemž odhady zásilek dosahují 27 milionů kusů, což je vyšší než předběžná prognóza, která udává počet přibližně 23 až 25 milionů kusů.

Očekává se, že zásilky iPhonu X dosáhnou ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017 30-35 milionů kusů a podle stejných zdrojů z dodavatelského řetězce se bude vyrovnávat i v příštím roce.

Podle analytika společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo, který často sdílí přesné informace z dodavatelského řetězce společnosti Apple, je zvýšení nabídky způsobeno lepšími zlepšeními výroby od spuštění zařízení, aby se snížila poptávka.

V důsledku zlepšené produkce se Kuo domnívá, že zásilky iPhonu X ve čtvrtém kalendářním čtvrtletí by mohly být vyšší než předchozí odhady, přestože očekává, že akcelerace způsobí, že dodávky v prvním čtvrtletí roku 2018 budou v porovnání s čtvrtým čtvrtletím větší.

Zdroj: macrumors.com