Microsoft Edge pro iPhone je již oficiálně ke stažení v App Store po téměř dvou měsících testování beta verze. Alternativní webový prohlížeč bude především apelovat na uživatele iPhone, kteří používají počítač Windows namísto počítače Mac.



A to díky funkci „Continue on PC“, pomocí které můžete pokračovat ve čtení webové stránky z verze mobilního prohlížeče v počítači. Aplikace Microsoft Edge pro iPhone také synchronizuje vaše oblíbené položky, hesla a seznamy čtení na všech vašich zařízeních. Mezi další funkce patří Hub-View, integrovaná čtečka QR kódů, hlasové vyhledávání a soukromý režim prohlížení. Bing, Google nebo Yahoo lze nastavit jako výchozí vyhledávač v aplikaci Microsoft Edge pro iPhone, která má podobný design jako verze pro stolní počítače.

Verze pro mobily nemá asistenta Cortany od společnosti Microsoft nebo zabudované blokování reklam. Microsoft pro iPhone je nyní v aplikaci App Store pro iOS 9 a novější. Je také k dispozici pro telefony s Androidem v Google Play. Microsoft uvedl, že podpora iPadu bude přidána do budoucna. Prohlížeč je zpočátku dostupný ve Spojených státech, v Číně, ve Francii a ve Spojeném království. Aplikace není zatím optimalizována pro iPhone X.

https://youtu.be/Q8pbqba6rzY

Zdroj: macrumors.com