Společnost Qualcomm oznámila, že podala tři nároky na patent proti společnosti Apple a obvinila firmu Cupertino, že porušila celkem 16 patentů Qualcomm v nejnovějších telefonech iPhone, včetně iPhone X.



Většina těchto patentů se týká technologií, jako je agregace, paměť a funkce řízení spotřeby, které jsou navrženy tak, aby se snížila spotřeba baterií, avšak v jednom tvrzení společnost Qualcomm tvrdí, že Apple používá techniku ​​zdokonalení obrazu založenou na hloubce pro režim Portrét, který porušuje patent Qualcomm.

Společnost Qualcomm rovněž podala novou stížnost na mezinárodní patentovou komisi Spojených států amerických (ITC) týkající se pěti patentů a žádá společnost ITC, aby zakázala dovoz modelů iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X, které používají čipy od společnosti Intel. V soudním řízení společnost Qualcomm opět tvrdí, že jeho vynálezy tvoří základní moderní mobilní komunikaci a že bez technologie společnosti Qualcomm by produkty firmy Apple ztratily značnou část svých zákazníků.

Qualcomm tedy požaduje náhradu škody v částce, která má být prokázána v soudním řízení. Právní bitva mezi společností Apple a Qualcomm odstartovala v lednu tohoto roku a v posledních několika měsících rychle narůstá. Není jasné, zda ITC souhlasí s tím, že prošetří nároky, které Qualcomm učinila proti Apple, ale bude to spor, který bude trvat několik let, takže zařízení Apple nejsou v žádném případě v ohrožení, že by byly zakázány.

Zdroj: macrumors.com