V dnešním návodu si ukážeme, jak nastavit email na vašem iPhonu. To lze velmi snadno pokud máte email u některého z podporovaných poskytovatelů. Mezi ně patří iCloud, Microsoft Exchange, Google, Yahoo, AOL a také Outloook.com.



Jak tedy nastavíte na svém iPhonu email automaticky pomocí těchto podporovaných poskytovatelů? Klepněte na Nastavení na domovské obrazovce, dále pokračujte pod Účty a hesla, tam klepněte na Přidat účet. Vyberte svého poskytovatele emailu. Vyplňte vaše jméno a heslo. Vyberte Další, ověřování emailu může chvilku trvat. Přeneste si do zařízení všechny informace, které potřebujete a dejte Uložit. A máte hotovo.

Pokud používáte poskytovatele, který není mezi podporovanými, lze nastavit email ručně. Začátek postupu je stejný. Klepněte na Nastavení, vyberte Účty a hesla a klepněte na Přidat účet. Dále ze seznamu vyberte Jiný. Zde se vám objeví Přidat poštovní účet. Vyplňte své jméno, e-mailovou adresu, heslo a popis účtu. Vyberte Další. Nyní by měl proběhnout pokus o konfiguraci vašeho účtu. Pokud bude tento pokus neúspěšný klepněte na Hotovo.

Pokud se i přesto nastavení nezadaří, budete muset zadat další údaje. Vyberte buď POP nebo IMAP nastavení. Zadejte údaje pro příchozí a odchozí poštu. Pokud si nevíte rady, jsou tyto informace k vyhledání na internetu. Pokud vše proběhlo v pořádku, dokončete nastavení pomocí Uložit.