Apple Watch je vhodné zařízení pro fitness, ale každý člověk má jinou hmotnost a svoje tempo, což může vést ke změně údajů jako je rychlost, vzdálenost a spálené kalorie pro stejnou činnost, pokud hodinky nejsou správně kalibrovány.



Zde je návod, jak zajistit, abyste získali ty nejlepší údaje: Máte-li Apple Watch Series 2 nebo 3, GPS vám umožňuje automatickou kalibraci – tak dlouho, dokud jsou zapnutá určitá nastavení na spárovaným iPhone. V Nastavení systému iOS klepněte na položku Ochrana osobních údajů a poté na Polohové služby. Zkontrolujte, zda jsou funkce Kalibrace pohybu a vzdálenost zapnuty.

Pokud vlastníte Apple Watch Series 1 nebo starší je to složitější, protože tato zařízení jsou závislá na GPS na iPhonu. Pro maximální přesnost budete muset vyjít ven, kde je dobrý signál GPS. Také by nemělo být zataženo nebo pršet, protože signál GPS by byl poněkud slabší. Držte svůj iPhone v ruce nebo si ho můžete dát do pásky na ruku nebo na pas. V watchOS 4 otevřete aplikaci Cvičení, pak nastavte venkovní chod nebo venkovní procházku. Klepněte na tlačítko „…“ nad jedním z nich a nastavte 20minutový cíl. Pokud jsou součástí vašeho plánu běh a chůze, budete muset kalibraci nastavit pro oba plány samostatně.

Jakmile je základní kalibrace dokončena, sledování každého vašeho tréninku zvýší vylepšení výkonu a přesnost. Důležité upozornění: každý majitel Apple Watch by se měl ujistit, že má správné osobní údaje v menu Zdraví umístěné pod kartou Moje sledování. Věk, výška, pohlaví a údaje o hmotnosti se používají k odhadu údajů, jako je spalování kalorií, takže pokud zde nejsou uvedeny aktuální informace, kalibrace není přesná.

Zdroj: appleinsider.com