Nintendo se snaží najmout více vývojářů na softwaru, aby mu pomohli vytvořit mobilní videohry v rámci her Super Mario Run a Animal Crossing: Pocket Camp. Nintendo se rozhodla rozšířit svůj sortiment vývojářů her pro smartphone po tom, co se její partnerství s DeNA „zastavilo s plány“.



Nintendo a DeNA poprvé oznámily své partnerství v březnu roku 2015 a pak o několik měsíců později v květnu 2015 vysvětlily svůj plán: společnosti vydaly svou první hru iOS v tento rok a pak ještě pět dalších do března 2017. Zde se obejvily tituly jako Super Mario Run, Fire Heroes Heroesa a Animal Crossing: Pocket Camp.

Společnost Nintendo oznámila v roce 2017, že z třžby méně než 20 miliard EUR ve má zisk výši 20 milionů dolarů. Někteří investoři tvrdí, že příjmy z mobilních telefonů nedosahovaly očekávání, ale výkonní ředitelé společnosti Nintendo říkají, že spíše než snažit se získat více mobilních příjmů – což by mohlo vést k reakci spotřebitelů – se zaměřují na konverzi těchto uživatelů na nákup dražších produktů.

Zdroj: macrumors.com