Jaký byl Apple rok 2017? I letos jsme dali dohromady náš tradiční článek, kde napsalo několik našich redaktorů, co se Applu povedlo a naopak nepovedlo. Samozřejmě nesmíme opomenout ani Vás naše čtenáře, bez kterých bychom nevytvářeli každým rokem stále větší rekordy a stabilní návštěvnost magazínu AppleNovinky.cz.



Izzy: Rok 2017 byl hlavně ve znamení iPhonu X, ten totiž změnil dlouholetý a nudný design všech iPhonů a v budoucnu bude hůř, protože vyvíjet vzhled, který funguje už není snadné posouvat dál. Nečekané bylo i představení HomePodu, horší je to s jeho dostupností. Špatná dostupnost se ukázala i u iPhonu X. Zahájení prodeje iPhonu X bylo ve velkém stylu, ale mnoho zákazníků čeká na svůj iPhone X, který si rezervovali 3.11.2017 až do půlky prosince 2017. Určitě překvapením bylo, že Apple nepředstavil iPhone 7s a 7s Plus, ale rovnou se vrhnul na iPhone 8 a 8 Plus. Velká škoda byla, že úniků o nových iPhonech bylo tolik, že jsme prakticky už několik měsíců předem věděli, jak bude iPhone X a nová generace iPhonu 8 a 8 Plus vypadat, vč. funkcí. Překvapením v roce 2017 byl i iMac Pro, který byl absolutně nečekán, protože pro profesionály má Apple Mac Pro.

Milan: Musím říct že tento rok mě Apple opravdu překvapil. Tento rok nám hlavně přinesl naprosto revoluční iPhone X, který jsem si musel okamžitě pořídit, protože se jedná o senzační novinku a můžu se zase cítit, že mám něco co má hodně málo lidí. Podle mého názoru, největším zklamáním pro tento rok byl iPhone 8 a 8 Plus. Nepřinesl skoro nic nového a přijde mi tato řada úplně zbytečná, řekl bych, že už je lepší zainvestovat do iPhone X. S čím mě ještě Apple tento rok překvapil, je HomePod a nová série hodinek Apple Watch. HomePod je první chytrý reproduktor, který má zabudovanou Siri a myslím si že tento produkt půjde opravdu na dračku. Apple také vydal nový iMac Pro, který svými kompomenty nemůže nikomu konkurovat, protože je to prostě jednička na trhu! Doufám ale že je to poslední model tohoto typu a Apple v budoucnu přinese na iMac nový design a nové funkce.

Radim: Když se podívám, co si z roku 2017 odnáším, je to v první řadě MacBook Pro 2017. Ten mě velmi nadchnul a každým dnem mi dělá radost. Pravda, podobný byl už v 2016, ale dlouho mi trvalo, než jsem se odhodlal do nákupu zařízení pouze s USB-C. (A pro ty co to sále odmítají musím říct, že byl tento přechod nakonec velmi snadný.) Dále pak Apple Watch 2, které sice byly představeny již předchozí rok, ale dostaly se ke mně až letos. Už teď ale pokukuji po Series 3, protože mi chybí zvuková odezva Siri. S tím se váže i mé nadšení pro přicházející HomePod. Už se nemůžu dočkat, až bude dostupný. Sice s podporou češtiny nepočítám, ale i tak mi přijde jako skvělý doplněk. Jako čirý zázrak mi přijde iPhone X, především pak jeho fotoaparáty. Proti tomu mi jako nepovedený sourozenec přijde 8Plus, který mě ani trochu nenutí k přechodu z aktuálního 7Plus. Trochu jsem opovrhoval vyřazením iPodu z nabídky produktů Applu. Vedle aktuálních Apple Watch a AirPods se ale opravdu nabízel jako plonkový produkt.