Amazon požádal tento týden o ochrannou známku na název „AmazonTube“ podle filozofie společnoti TV Answers Man, jelikož veřejné spory Amazonu se společností Google v souvislosti s přístupem k obsahu YouTube na zařízeních společnosti Amazon nadále eskalují.



Ačkoli není mnoho informací o tom, co AmazonTube může být, na základě popisu aplikace ochranné známky „poskytování předem nahraných zvukových, vizuálních a audiovizuálních děl přes bezdrátové sítě na různé témata obecného zájmu“, to určitě zní jako konkurent YouTube.

Amazon požádal rovněž o ochrannou známku na „OpenTube“, což naznačue čím dál větší náznak, čeho chtěl Google dosáhnout. Amazon údajně pracuje na vlastní, bezplatné video službě, které pronikly začátkem tohoto roku v podobě „Prime“ videa „freemium“.

Navíc Google změnil podporu služby YouTube pro přístroje Amazon Echo s odůvodněním, že Amazon porušuje jejich smluvní podmínky. Další problémy byly zase, že Amazon nechtěl prodávat produkty Googlu, jako je Chromecast, domovskou stránku pro zařízení Google Nest. Následně Google vydal varování do aplikace YouTube na streamovacích zařízeních Amazon Fire TV, že služba nebude dostupná od 1.1. dalšího roku.

Zdroj: theverge.com