V posledních letech došlo k nárůstu videí smartphonem pořízených ve vertikální orientaci kvůli živému vysílání a jiným médiím. V červnu společnost YouTube oznámila, že její mobilní aplikace budou tyto zkušenosti lépe podporovat. Nyní se tento dynamicky přizpůsobitelný přehrávač videa začíná rozšiřovat v systému iOS.



Kromě vertikálního sledování videa, které je již na řadě smartphonů běžné, díky podobným funkcím jako Snapchat, jiné běžné formáty videa obsahují čtvercový tvar a ty v jiných poměrech stran, které se liší od tradičního horizontálního videa.

V minulosti se mobilní aplikace YouTube přidaly na stejné horizontální video okno bez ohledu na obsah a přidaly různé stupně černých pruhů pro vložení místa. Tento týden se dynamický přehrávač YouTube, který se přizpůsobuje přirozenému formátu videa.

Čtvercové a vertikální video naplní obrazovku, a to bez ohledu na místo, které bude obsahovat popis videa, akce a návrhy sledování. Klepnutím na celou obrazovku – která nyní obsahuje ikonu, která se přizpůsobuje tvaru videa – umožňuje, aby vertikální video převzalo celý displej.

Procházením dolů mohou uživatelé zmenšit libovolné okno na tradiční horizontální tvar, aby mohli procházet další videa a přečíst komentáře bez překážek přehrávačem videa.

Tento nový přehrávač funguje jako aktualizace na straně serveru.


Zdroj: 9to5mac.com