Objednávky komponentů pro iPhone X se za poslední měsíce zdá se snížily, na základě informací vycházejících z dodavatelského řetězce, po silné poptávce v září a říjnu. Zdroje poukázaly na to, že objednávky komponentů Apple pro iPhone X v listopadu byly kolem 30% nižší než jak se předpokládalo.



Zhoršená poptávka po součástech odráží vylepšenou míru výnosů pro produkci iPhone X, která v listopadu zaznamenala i nadále zlepšování odhadů dopravy společnosti Apple, přičemž klesla z 3 až 4 týdnů na 1 a 2 týdny. Ve Spojených státech a v Evropě, modely iPhone X objednané dnes dorazí asi za týden. Zdroje očekávají, že zásilky iPhone X v lednu a únoru budou podobné jako v listopadu 2017 a prudce klesnou v březnu.

Celkově se předpokládá, že dodávky se v prvním čtvrtletí roku 2018 postupně snižují přibližně o 30 procent také kvůli tomu, že je méně pracovních dnů, což je způsobené lunárním novoročním svátkem. Současně se zdroje společnosti DigiTimes domnívají, že dodávky Apple iPhone v prvním čtvrtletí roku 2018 mohou být stále lepší než ty, které byly zaznamenány ve stejném období roku 2017.

Zdroj: macrumors.com