IPhone X je v prodeji již déle než měsíc, což dává zákazníkům čas, aby si zvykli na novou metodu biometrické autentizace, Face ID. To nahrazuje Touch ID a odemkne iPhone X skrze skenování obličeje. Z větší části tato funkce funguje dobře a je přinejmenším tak rychlá jako Touch ID, ale existují určité chvíle, kdy selže.



Například když je iPhone X držen v režimu na šířku, například když jste v posteli, Face ID často nefunguje. Může mít také potíže když máte sluneční brýle, klobouk nebo šátek pokrývající obličej. Tyto body selhání se nevztahují na některé z ostatních telefonů, které používají techniku rozpoznávání obličeje.

Například přístroj OnePlus 5T, který má podobnou funkci rozpoznávání obličeje jako společnost Samsung, využívá několik biometrických systémů spojených se snímačem otisků prstů. Face ID využívá 3D hloubkové snímání s infračervenou kamerou a dotykovým projektorem, zatímco společnosti jako OnePlus a Samsung používají 2D metody, které se spoléhají výlučně na kameru s předním fotoaparátem.

Bez 3D hloubkového snímání může být funkce odemknutí tváře OnePlus 5T rychlejší než Face ID, ale nefunguje při slabém osvětlení, na rozdíl od Face ID, které funguje téměř ve všech světelných podmínkách. Ať už tuto funkci milujete nebo nenávidíte, Face ID je tady a některé fámy naznačují, že se rozjede nejen na telefony iPhone 2018, ale také na další zařízení, jako je iPad Pro.

Zdroj: macrumors.com