Současné zaměření zabezpečení Face ID je ověření jednoho uživatele, což naznačuje, že podpora několika tváří v blízké budoucnosti nebude přidána, podle e-mailu šéfa softwarového inženýrství společnosti Apple Craig Federighi.



Pro srovnání, Touch ID může uložit až pět otisků prstů a každý z těchto otisků může patřit jiné osobě. To umožňuje například manželům, aby mohli bezpečně používat jeden iPhone. Federighi dodal, že Face ID by mohlo ověřit více tváří, jak se systém bude vyvíjet, ale jeho e-mail ukazuje, že Apple nemá žádné okamžité plány na zprovoznění uvedené funkce. Apple uvádí, že Face ID má jednu z 1 000 000 šancí na jeho oklamání, ve srovnání s jedním z 50 000 pro Touch ID, ačkoli pravděpodobnost je vyšší u dvojčat, sourozenců, kteří vypadají podobně a dětí.

Také vietnamská bezpečnostní firma Bkav dokázala dvakrát oklamat Face ID s 3D tištěnými maskami, ale příslušné kroky jsou poměrně složité a toto není něco, o co by se měl průměrný uživatel velmi zajímat. Ukázalo se, že Face ID je velmi bezpečná a spolehlivá funkce. Ale zdá se, že zatím majitelé iPhone X nebudou moci tuto výhodu rozšířit na své důvěryhodné členy rodiny nebo přátele.

Zdroj: macrumors.com