Byla objevena chyba v systému iOS 11.1.2 související s notifikacemi, která způsobuje neustálé zhroucení iPhonů a iPadů. Problém se zdá být vázán na místní oznámení přijatá z aplikací. Například aplikace Headspace, ta zasílá uživatelům upozornění, aby je povzbudila k meditaci.



Jakákoli jiná aplikace, která používá podobná upozornění způsobí, že se systém restartuje. Na serveru Reddit se uživatelům podařilo tento problém vyřešit tím, že vypnuli oznámení a aktualizace aplikace na pozadí. Společnost Apple doporučuje vypnout oznámení a poté nainstalovat aktualizaci. Přeinstalování aplikací a restartování problém neodstraní.

Pokud se vaše zařízení s operačním systémem iOS 11 neočekávaně restartuje po 2. prosinci 2017 nebo později, pomocí těchto kroků můžete vypnout oznámení všech aplikací v zařízení a poté zařízení aktualizovat na systém iOS 11.2: Klepněte na Nastavení > Upozornění, poté klepněte na aplikaci a vypněte možnost Povolit oznámení. Opakujte tento krok pro každou aplikaci. Aktualizujte své zařízení na systém iOS 11.2. Po aktualizaci klepněte na položku Nastavení > Upozornění a pro každou aplikaci znovu zapněte možnost Oznámení.

https://twitter.com/jeremybank/status/936775452097626113

Zdroj: macrumros.com