iPhone X je nejnovějším a největším přírůstkem firmy Apple a pravděpodobně vedl k novému standardu, pokud jde o to, co lidé od telefonu očekávají. Hlavním mínusovým bodem pro zákazníky je samozřejmě jeho vysoká cena.



Objevily se různé fámy o tom, jaký bude iPhone 2018 a mimo jiné i ta, že by Apple mohl zmírnit cenu svého nejnovějšího telefonu zavedením právě levnější varianty iPhone Xc. iPhone Xc by mohl přijmout barevné, polykarbonátové konstrukce svého přímého předchůdce iPhone 5c. Úspěch iPhone Xc by pravděpodobně závisel na jeho funkcích. Jinými slovy, iPhone Xc by mohl obsahovat fotoaparát TrueDepth (který by umožnil Face ID a Animoji), čipovou sadu A11 Bionic nebo A12 a design bez okrajů a bez tlačítka Home.

Tyto funkce se rychle staly standardem pro telefony značky Apple a bylo by logické, kdyby se objevily i v iPhone Xc. A zatímco se polykarbonátová konstrukce může zdát jako krok zpět od skleněné, která je v iPhone 8 a iPhone X, může skutečně vyřešit jeden z hlavních problémů nejnovějších zařízení iPhone – a to odolnost. Byl by tak méně náchylný k praskání a jeho oprava by byla mnohem levnější.

iPhone Xc by mohl i nadále podporovat bezdrátové nabíjení, plast a sklo budou fungovat pro tuto možnost výborně. Ještě esteticky – iPhone Xc může přinést spoustu barevných variant. To by nemuselo být pro všechny důležité, ale jistě by to zajistilo zájem těch, kteří si stěžovali na málo barevných provedení telefonů iPhone 8 a iPhone X. Pojďme se tedy podívat na pár ukázek, jak by to mohlo vypadat.

Zdroj: idropnews.com