Soudní žaloba podaná proti společnosti Apple v Jižní Koreji zahrnuje již 370 000 osob. Stejně jako u mnoha nedávných soudních procesů podaných proti Apple, tato žaloba obviňuje společnost z úmyslného zpomalování starších telefonů iPhone díky aktualizaci softwaru.



Tato skupina podala ve čtvrtek stížnost v Soulu na ústředním okresním soudu a požaduje 2 000 dolarů na osobu. K této stížnosti by se mohlo nakonec přidat ještě mnohem více lidí. Jihokorejská advokátní kancelář Hannuri Law, přijímá stížnosti od dalších osob, které se chtějí připojit. Koncem prosince 2017 bylo na tomto seznamu „pouze“ 67 000 uživatelů iPhone. V současné době bylo proti Apple podáno 12 soudních sporů.

Apple již připustil zpomalování některých starších iPhonů, ačkoli uvedl, že měl v plánu prodloužit životnost lithium-iontových baterií, ne tlačit uživatele k nákupu nových iPhonů. Zákazníkům také oznámil snížení ceny náhradních baterií iPhone, které již nejsou v záruce. Nabídka se týká každého, kdo má iPhone 6 nebo novější, jehož baterie je třeba vyměnit. Nová cena bude k dispozici do prosince 2018.

Zdroj: cultofmac.com