Společnosti Amazon a Google zlevnily své virtuální asistentky, aby nalákaly nové zákazníky, předtím než začne Apple oficiálně prodávat svůj HomePod. Obě společnosti snížily ceny nejmenší verze svých reproduktorů, Amazon Echo Dot a Google Home Mini, až na pouhých 29 dolarů z původních 50 dolarů.



Apple nedokázal v roce 2017 dodat své reproduktory HomePod za 349 dolarů, jak původně plánoval, a uvedl, že zařízení bude uvedeno do prodeje počátkem roku 2018. Apple tím podpoří předplatné 9,99$ měsíčně za službu Apple Music. Siri by se na tomto zařízení měla zaměřit i na doporučování nových písní.

Home Mini (29$) a Echo Dot (31$) však neodpovídají zvukové kvalitě HomePodu (349$) a zde bude výrazný rozdíl nejen v ceně, ale i kvalitě samotného reproduktoru.

Někteří si mohou myslet, že reproduktor za 29 dolarů bude dostatečně levný, aby dokázal zničit konkurenci v podobě HomePodu za 349 dolarů, ale opak bude pravdou. Už na první pohled je každému jasné, že kvalitou se tyto dva reproduktory nebudou moci absolutně srovnávat.

Apple bohužel prošvihl předvánoční nákupy, kdy mohl prodat pěkných pár milionů kusů HomePodu, ale se oficiálně vyjádřil, že potřebuje ještě nějaký čas.

Zdroj: reuters.com