Mac je skvělý počítač se super výkonem, krásným displejem a perfektním operačním systémem. Pokud bychom se ale omezili pouze na předinstalované aplikace, neužijeme si plně funkce celého Macu. Hlcení disku hromadou dat a instalování nových aplikací je každodenní chléb. Proto vám dnes doporučíme pár aplikací, které vám pomohou udržet Mac čistý, uspořádaný ale zároveň přidají některé funkce a zvýší vaši produktivitu.



Unclutter

Unclutter je aplikací, která vám pomůže udržet čistou plochu. Pokud pořídíte screenshot, plocha ze začne plnit, soubor, který čeká na vyřízení? Šup tam s ním, složka fotek, kterou chcete odeslat – a je tam. Než se nadějete, je na ploše slušný nepořádek. Unclutter vám pomůže udržet plochu čistou tím, že vám vytvoří úschovný prostor v liště. Pokud přejedete myší na horní panel a scrollnete dolů, vysune se prostor, kam si můžete vesele ukládat soubory, uchová vám historii schránky, poznámky a podobně. Když je hotovo, zasunete lištu a je čisto, nic není vidět, plocha je čistá, ale přitom máte vše při ruce.

 

DeskCover

Aplikace, která vám pomůže se soustředit. Zakládá se na tom, že se lépe soustředíte na jeden objekt nežli na desítky otevřených oken, které vám nedávají klid. Aplikace proto zatmavuje neaktivní okna a zvýrazňuje to aktuální. Podobně to dělá i s plochou, schová soubory na ní a vás tak neruší neuklizení strašáci. Budete se pak snáze soustředit a s klidnější hlavou vaše produktivita vzroste.

Magnet

Pro perfekcionisty, puntíčkáře, věčné uklízeče a milovníky pořádku. Aplikace Magnet přidá funkci přichytávání. Nikdy se vám tak nestane, že byste měli okna rozházené všude po ploše, ale budou hezky organizované a přehledně poskládané. Navíc je aplikace po omezenou dobu ve slevě, takže si s jejím nákupem pospěšte.

 

Pokračovat na část 2>>

 

zdroj: macrumors.com