Mac je skvělý počítač se super výkonem, krásným displejem a perfektním operačním systémem. Pokud bychom se ale omezili pouze na předinstalované aplikace, neužijeme si plně funkce celého Macu. Hlcení disku hromadou dat a instalování nových aplikací je každodenní chléb. Proto vám dnes doporučíme pár aplikací, které vám pomohou udržet Mac čistý, uspořádaný ale zároveň přidají některé funkce a zvýší vaši produktivitu.



 

 

Dropzone 3

A jsme zase u toho, spousty aplikací, souborů a harampádí všude v Macu – ve Finderu i na ploše. Apliakce Dropzone 3 přidává do lišty ikonku, pomocí které se dostanete do „složky“, která se stane vaším odkladním místem, centrem spouštění aplikací, schránkou a místem se spousteou dalších funkcí. Po kliknutí na ikonku se vám zobrazí nabídka, kterou si můžete libovolně přizpůsobit. Jedná se o jakýsi úložný prostor všeho potřebného, ale maskovaný tak, aby nedráždil vaše oči.

Bartender 3

Bartender 3 je aplikací, kterou neseženete na App Store. Takovým aplikacím se často vyhýbám, nicméně Bartender 3 se mi velmi zamlouvá. Z horní lišty, která je pro většinu lidí místem, kde maximálně zkontrolují čas a stav baterie Macbooku udělá špouštěč funkcí a umožní její libovolné organizování. Dělá mi radost, mít na svém Macu čisto, ale spoustu aplikací potřebuji mít v horní liště, která se tak hltí a nevypadá hezky. Aplikace Bartender 3 vám umožní schovat ikonky, organizovat je vyhledávat mezi nimi a tak nějak docílit toho, abyste měli i na liště uklizeno.

 

Když se tak koukám na hromadu aplikací, které slouží k uspořádávání harampádí a na to, kolik jich používám, říkám si, že příští článek bude muset být o aplikacích, které zamezí tomu, aby tento nepořádek vznikal, o čistících aplikacích a hledačích duplikovaných souborů.

<< Zpět na část 1

zdroj: macrumors.com