Klasický pistolový souboj z divokého západu míří do vašich iPhonů a iPadů. Zaujme především výbornou hratelností, jedinečnou atmosférou a líbivou grafikou. Protože je od českých tvůrců, máme tuto hru v Čechách a na Slovensku v předpremiéře.



Dne 22.1.2018 byla publikována na App Store původní česká hra Final Duel, která spočívá v klasickém pistolovém souboji, jako na divokém západě. Úkol je na první pohled celkem jednoduchý: zastřelit protivníky, a to pouhým dotekem, jakmile sáhnou po zbrani. Není to ale tak jednoduché jak se zdá. Protivníků je víc, než by bylo příjemné a jsou stále rychlejší.

Cílem hry je dosáhnout co nejvyššího skóre. Skóre je tím vyšší, čím rychleji reagujete. Zároveň postupně plníte různé úkoly a získáváte nové protivníky, za které je vyšší odměna. Můžete získávat nové zóny a dostat se tak z divokého západu přes válečné pláně až do světových velkoměst. V zóně Agenti je pak prvním navštíveným městem Praha. V každé zóně navíc bojujete s jinou zbraní. Hra se tedy postupně rozvíjí a zvyšuje svoji rozmanitost dle hráčových schopností. Skutečné napětí přináší online hra proti jiným hráčům. Můžete bojovat jeden na jednoho nebo ve skupině až čtyř hráčů.

Tvůrci chtěli vytvořit hru zaměřenou na postřeh, která by však byla zábavná a jednoduchá na ovládání. „Hra odměňuje hráčovu rychlost, stejně jako vytrvalost a taktiku boje“, říká její autor Pavel Endrle. Zda kovbojové naplní své cíle, můžete posoudit již brzy sami. Hra bude dostupná zdarma. Nyní je v App Store k dispozici pro předobjednávky a instalaci bude možné provést od 1.2.2018. V první fázi je uvolněna pouze pro Čechy a Slovensko. Následovat bude publikace do celého světa, protože již nyní je Final Duel přeložen do 10 světových jazyků.

Vlastnosti hry:
– mnoho zábavných úkolů a více než 25 odlišných protivníků ve třech zónách
– více než 30 různých scenérií v každé ze tří zón
– více než 50 úspěchů v deseti kategoriích
– celkem 6 žebříčků (dosažený počet bodů, rychlost reakce a další)
– animované obrázky získaných protivníků (Live Photo)
– online hra proti skutečným hráčům (2 až 4 hráči ve hře)
– plně integrováno s Game Center
– možnost urychlení postupu ve hře za pomoci interních nákupů nebo za shlédnutí reklamy – plně funkční i bez připojení k internetu
– plně kompatibilní se zařízeními s iOS 8.0 a novějšími