Apple informuje vývojáře prostřednictvím e-mailu o změně cen a daní z prodeje aplikací. Apple uvedl, že od 1.1.2018 vybírá daně z prodeje aplikací a nákupu v aplikacích v Arménii, Bělorusku, Turecku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech.



Nová politika znamená, že Apple spravuje výběr a převody daní úřadům ve výši 20 procent v Arménii a Bělorusku; 5 procent v Saúdské Arábii; 18 procent v Turecku; a 5 procent ve Spojených arabských emirátech. Mezitím se ve Švýcarsku snížily stávající výběry daní z 8 procent na 7,7 procent.

Společnost Apple oznámila, že se ceny budou měnit pro následující země: Česká republika, kde se ceny budou snížit o aplikace a nákupy v aplikacích (s výjimkou automatických předplatných). Indie, kde se sníží ceny za aplikace a nákupy v aplikacích (včetně automatických předplatných). V Turecku, v Nigérii, v Bělorusku a v Arménii, kde se budou zvyšovat ceny za aplikace a nákupy v aplikacích (s výjimkou předplatného pro autoopravu).

Jak je očekáváno, výnosy vývojářů App Store budou upraveny a vypočítány na základě nových daňových cen. Vedle oznámení o změnách daní a cen Apple připomněla vývojářům, že mohou kdykoli upravit cenové předplatné za účelem zachování cen stávajících zákazníků. Pomocí aplikace iTunes Connect mohou vývojáři také zkontrolovat nové ceny v sekci Ceny a dostupnost služby Moje aplikace.

Zdroj: macrumors.com