David Marcus, viceprezident společnosti Facebook dnes nastínil úspěchy v roce 2017 a naznačil, co tým chystá nového v této aplikaci v tomto roce. Ve zprávě Marcus uvedl, že tým pracující na Messengeru ví, že aplikace je příliš přeplněná.



Z tohoto důvodu plánují velkou aktualizaci pro rok 2018, která představí zjednodušenou verzi Messengeru (přes The Verge). „Během posledních dvou let jsme našli prvky, které nás stále odlišují od ostatních. Některé z nich byly vhodné, některé ne. Zatímco jsme se snažili vybudovat tyto nové funkce, aplikace je nyní příliš přeplněná. Očekávejte, že během letošního roku Messenger zjednodušíme a zefektivníme.“

Jen v roce 2017 byly přidány na Messenger Příběhy, bylo přídáno rozšíření Apple Music a Spotify, bylo umožněno uživatelům nakupovat produkty s MasterCard, představil PayPal P2P platby, a dokonce byla oznámena aplikace Messenger pro děti. Hlavní aplikace Messenger získala úpravu designu v květnu roku 2017, kdy společnost uvedla, že změny pomohly zpříjemnit uživatelům tuto službu. Marcus neuvedl, které části služby Facebook Messenger by mohly být odstraněny, ale zmínil se o několika aspektech, na které se společnost bude i nadále zaměřovat. Mezi ně patří zdvojnásobení vizuálních zpráv – tj. Gifů, samolepek, videozáznamů a obrázků.

 

Zdroj: macrumors.com