App Store zaznamenal rekordní vánoční prázdniny, tedy od Štědrého dne (24.12.2017) do prvního dne nového roku (Nový rok 1.1.2018). V tomto období byla tržba více než 890 milionů dolarů.



Na den „Nový rok“ zákazníci nakoupili za 300 milionů dolarů.

Šéf marketingu společnosti Apple Phil Schiller řekl, „Jsme nadšeni z reakcí na nový obchod App Store a je vidět tolik zákazníků, kteří objevují a užívají si nové aplikace a hry,“ řekl Phil Schiller, senior viceprezident společnosti Worldwide Marketing společnosti Apple. „Chceme poděkovat všem tvůrcům aplikací, kteří vytvořili tyto skvělé aplikace a pomohli změnit životy lidí. Jen v roce 2017 získali vývojáři iOS 26,5 miliardy dolarů – více než 30% nárůst oproti roku 2016.

Podle Applu populární rozšířená realita hry Pokémon Go poprvé vyvrcholil graf aplikací App Store 21.12., co byly představeny nové funkce AR. Apple říká, že v App Store se nachází téměř 2 000 aplikací podporujících ARKit, včetně populárních titulů CSR Racing 2, Stack AR, Kings of Pool, Amazon, Wayfair, Night Sky, Pitu a Snapchat.

Apple v systému iOS 11 představil nový App Store, který odděluje aplikace a hry od různých kategorií, aby zlepšil vyhledávání aplikací. Přepracovaný obchod App Store také obsahuje sekci „Dnes“, která je každodenně aktualizovaná novými a populárními aplikacemi a hrami.

Zdroj: macrumors.com