Koncem roku 2017 se objevila kolem Applu kauza ohledně úmyslného zpomalování iPhonů v případě, kdy baterie už nedokáže zásobovat hardware dostatečným napětím a v takovém případě se softwarově celý systém iOS zpomalil, aby se zabránilo nečekanému vypnutí zařízení.



Apple však udělal velký krok a uhnul zákaznikům k jejich požadavku. Tim Cook je stále názoru, že funkce je pro uživatele přínosná, protože zabraňuje nečekanému vypnutí iPhonu. Někteří jedinci chtějí raději nečekané vypnutí celého zařízení, ale stále stejný výkon iPhonu.

Proto Apple v některé z dalších aktualizací implementuje do nastavení i možnost deaktivovat úmyslné zpomalení iPhonu v případě, že nemá baterie dostatek napětí pro zásobování telefonu. Problém se vyskytoval u starších generací telefonu iPhone, kde už měla baterie mnoho cyklů, ale výměna baterie za novou vše vyřešila a iPhone by fungoval zase znovu na plný výkon.

To nahrává i spekulantům, kteří si pohrávají s myšlenkou, že jim Apple úmyslně zpomaluje iPhone v pravidelných intervalech po představení nové generace telefonu iPhone.

Zdroj: theverge.com