Apple nedávno začal prodávat Wi-Fi systém Linksys Velop Mesh na Apple Online Storu a Apple Store prodejnách, který společnost nabídla vedle své zastaralé AirPort ExtremeAirPort Express a AirPort Time Capsule.



Apple neaktualizoval AirPort Time Capsule ani AirPort Extreme od června 2013 a od vydání AirPort Express naposledy aktualizován – 2012. V roce 2016 se dokonce objevily informace, že Apple zastavil úplně vývoj na svých AirPort Wi-Fi routerech, rozpustil svůj tým AirPort a přesunul inženýry do dalších projektů.

Ačkoli společnost Apple neaktualizovala AirPort produkty již řadu let a nyní prodává bezdrátový systém třetí strany, zdá se, že Apple plánuje pokračovat v nabídce i v budoucnu.

Vzhledem k tomu, že společnost Apple podnikla kroky k prodávání produktu třetí strany Wi-Fi routeru, vypadá to, že společnost nemá v úmyslu aktualizovat sestavu v budoucnu.

Základnové stanice AirPort poskytují několik jedinečných výhod, které nejsou k dispozici s možnostmi třetích stran, jako je podpora v záloze Time Machine ve funkci Time Capsule a AirPlay pro AirPort Express. Je možné, že Apple má v úmyslu tyto funkce a funkce Wi-Fi sítě začlenit do budoucího produktu, ale pokud ano, neexistují žádné informace, které by naznačovaly, že tomu tak v tomto okamžiku skutečně bude.

Linksys Velop, který společnost Apple nabízí, je navržena tak, aby vytvořila třípásmovou širokopásmovou sít’ovou síť, která dokáže poskytovat silný signál Wi-Fi v celém domě, čímž dojde k ukončení oblastí, kde je slabý signál Wi-Fi. Velop se skládá z více uzlů používaných k vytvoření rozšířené sítě Wi-Fi. Každá z uzlů je schopna zvýšit dosah sítě Wi-Fi až o 2 000 čtverečních stop, a protože bezdrátově zvyšuje rozsah, nejsou k dispozici žádné kabely.

Apple prodává Velop ve dvou konfiguracích, se dvěma nebo třemi uzly za 349 dolarů nebo 499 dolarů.

Zdroj: macrumors.com