Analytici Jim Suva a Asyia Merchant tvrí, že Apple mohl v roce 2018 koupit společnost Netflix, tím by Apple mohl později spustit vlastní službu pro předplacená videa s využitím snížení daně z příjmu právnických osob prezidenta Donadla Trumpa.



Apple má k dispozici téměř 250 miliard dolarů v hotovosti v USA, aby se vyhnul vysokým daňovým sazbám, tak by mohl využít právě velkou akvizici. Apple by nyní musel podle pravidel Donalda Trumpa zaplatit jednorázovou 10% daň při převodu peněz ze zahraničí do USA.

Apple údajně vyčlenil 1 miliardu dolarů na svůj originální televizní obsah s cílem vytvořit nejméně 10 originálních seriálů nebo titulů v roce 2018. Netflix patří k nejoblíbenějším streamovacím službám, společnost je známá pro velkou spoustu vlastního televizního obsahu, jako jsou například Stranger Kids, 13 důvodů proč a další.

Firma Apple by si hodně pomohla na televizním trhu a mohla by přinést podporu i pro iPad a iPhone. Ostatně podobně tomu bylo i u firmy Beats, kde byla později spuštěná služba Apple Music.

Zdroj: economictimes.indiatimes.com