Apple by mohl letos vydat jen jeden nový iPhone s OLED displejem spolu s dvěma novými modely iPhone s displeji LCD, podle dnešní nové zprávy. Dřívější zprávy uváděly, že Apple uvede na trh dva nové modely iPhone o velikosti 5,8 palce a 6,5 ​​palce a pouze jeden model o délce 6,1 palce s LCD displejem.



Nicméně analytik společnosti Digitimes Research, Luke Lin, se domnívá, že Apple uvažuje o vydání dvou modelů založených na technologii LCD – jeden o rozměrech mezi 5,7 palce a 5,8 palce a druhý o rozměrech mezi 6,0 a 6,1 palce. Lin také tvrdí, že 6,1-palcový model s OLED displejem již Apple testuje a je zklamán. Firma prý vidí více budoucnosti ve větším 6,4- až 6,5-palcovém modelu s OLED displejem, který také testuje. Apple původně zamýšlel vydat dva iPhone s OLED displejem a 6,0 až 6,1-palcový iPhone s LCD displejem, ale nedávno začal uvažovat o kombinaci dvou LCD modelů a iPhone o velikosti 6,4 až 6,5 palce.

Taková sestava by byla podobná pro řadu iPhone, které Apple uvedl v loňském roce: dvě zařízení založená na technologii LCD v zařízeních iPhone 8 a iPhone 8 Plus a iPhone X s OLED displejem. Luke Lin je přesvědčen že všechny čtyři iPhone budou podporovat bezdrátové nabíjení a funkce snímání 3D. Lin však věří, že Apple zatím nedosáhl konečného rozhodnutí. Také dnes uvedl, že Apple pracuje na novém telefonu podobném iPhone SE, který bude podporovat bezdrátové nabíjení a bude připraven k uvedení na trh v květnu nebo červnu.

Zdroj: macrumors.com