Apple dnes zveřejnil novou aktualizaci prohlížeče Safari Technology Preview. Prohlížeče, který Apple představil před více než rokem v březnu roku 2016. Společnost Apple navrhla prohlížeč Safari Technology Preview ke zkouškám funkcí, které mohou být zavedeny do budoucích verzí Safari.



Safari Technology Preview Release 47 obsahuje opravy chyb a vylepšení funkcí rozhraní Storage Access API, aktualizace Service Workers a vylepšení Media, Rendering, Web Inspector a Clipboard API. Současná aktualizace také zahrnuje zmírnění zranitelnosti Spectre, která má vliv na Mac. Opravy Spectre byly přidány i do včerejší doplňkové aktualizace macOS High Sierra 10.13.2.

Aktualizace prohlížeče Safari Technology Preview je k dispozici prostřednictvím  aktualizace softwaru v Mac App Store všem, kteří již prohlížeč stáhli. Úplné poznámky k vydání této aktualizace jsou k dispozici na webové stránce Safari Technology Preview. Cílem je získání zpětné vazby od vývojářů a uživatelů v procesu vývoje prohlížeče. Safari Technology Preview může běžet vedle sebe s již existujícím prohlížečem Safari a zároveň je určen pro vývojáře, ale nevyžaduje stahování účtu vývojáře.

Zdroj: macrumors.com