Apple plánuje letos představit nový 13″ MacBook ve druhé polovině roku 2018, podle průmyslových zdrojů z DigiTimes. V úterý se očekává, že General Interface Solution (GIS) získá objednávky od Applu na LCD displeje pro plánovaný nový model poté, co začal dodávat moduly pro stávající MacBooky ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017.



S novými objednávkami pro MacBooky a další modely GIS očekává, že do konce roku 2018 zvýší své zásilky LCM na 600 000 kusů měsíčně oproti 300 000 jednotkám v současné době, uvedly zdroje.“

MacBook pravděpodobně nahradí 13″ MacBook Air, nejlevnější notebook od Applu začínající s cenou na 999 $. Dlouhodobým cílem společnosti Apple bylo, aby MacBook Air nahradil MacBook Air, který byl poprvé představen v roce 2008 , avšak prodeje Airu zůstaly silný především, díky cenové dostupnosti. V roce 2016 se Apple snažil umístit 13″ MacBook Pro bez Touch Baru a Touch ID jako životaschopnou alternativu MacBook Air, ale ten začíná s cenou na $ 1,299, což je o 300 dolarů více, než je základní model Air.

MacBook Air je stále posledním notebookem, který nemá Retina displej a v červnu 2017 byl aktualizován procesor základní modelu z 1,6 GHz na 1,8 GHz. 11″ verze MacBooku Air byla zrušená úplně.

Není dosud jasné, jakým způsobem chce Apple odlišit MacBook od 13″ verze MacBooku a MacBooku Pro. O Applu je každopádně známé, že testuje OLED displeje pro nasazení do budoucích MacBooků, ale toto nasazení můžeme očekávat spíše u verze Pro, protože cena bude značně vysoká právě, díky OLED displeji.

Apple také zkoumá použití čipů na bázi ARM pro budoucí MacBooky, což by snížilo závislost na firma Intel, vzhledem k nedávným problémům „Meltdown a Spectre“. Zájem vybudovat vlastní procesory vyráběné pod hlavičkou Applu by také umožnilo Applu lépe ovládat zobrazovací technologie u nových generací notebooků, které by dále rozlišovaly počítače od konkurence.

Zdroj: macrumors.com