Apple získal patent s číslem 20180024683, který detekuje vstupní strukturu dotyku, tedy funkce Force Touch (měření síly dotyku) v digitální korunce Apple Watch. Mechanická korunka by v budoucnu měla měřit nejen stisk, podržení nebo otáčení korunkou, ale také sílu, stejně jako poklepání nebo pouhý dotyk tlačítka.



Vzhledem k popisu se zdá, že skutečně jedná o mnohem pokročilejší způsob dotyku, než pouhé zmáčknutí, přidržení nebo otáčení, které poskytuje digitální korunka Apple Watch nyní.

Navíc je třeba poznamenat, že se zdá, že patent popisuje strukturu analogového řídícího vstupu – jako je Digitální koruna – spíše než technologie Force Touch, která je již součástí displeje Apple Watch.

Na druhou stranu patent neopisuje, jaké další typy funkcí může uživatel ovládat použitím různých tlaků na takovou strukturu.

Samozřejmě, protože to je jen patentová přihláška, neexistuje žádná záruka, že by se digitální koruna s proměnnou silou objevila iv budoucím Apple Watch. Stejně tak není jasné, kdy by se taková vlastnost dostala na trh.

Patent však naznačuje, že Apple zkoumá alternativní vstupní kontroly pro alespoň jeden z jeho produktů.

Zdroj: idropnews.com