Začátkem tohoto týdne společnost Apple oznámila uživatelům, kteří žijí v Číně, že jejich data budou přesunuta na servery čínské společnosti v souladu s místními zákony. Došlo však díky tomu k určitým nejasnostem.



A to proto, že řada zákazníků, kteří v současné době žijí mimo Čínu, dostala stejnou zprávu. Apple v pátek objasnil situaci pomocí následného e-mailu, který uvádí, že se to týká pouze uživatelů iCloud žijící v Číně, nebo těch, kteří mají uvedenou zemi v Apple ID právě Čínu. „Nedávno jste obdrželi e-mail s upozorněním na nadcházející změnu služeb iCloud v Číně. Tento e-mail byl odeslán omylem. Ve vašem účtu iCloud nebyly provedeny žádné změny. Je nám líto, že jste obdrželi tento e-mail. Tento e-mail byl určen pouze zákazníkům, jejichž země uvedená v Apple ID je Čína. Velmi malý počet našich zákazníků, kteří nežijí v Číně, obdržel omylem tento e-mail.“

Způsob, jakým došlo ke změně, není znám, ačkoli Apple potvrdil platnost následného e-mailu. Přesun dat vyvolalo obavy z ochrany soukromí. Apple však tvrdí, že její partnerství s Guizhou-Cloud Big Data Industry Co. Ltd., poskytuje zákazníkům silné soukromí a bezpečnostní ochranu dat. Ti, kteří nechtějí, aby byly jejich data přesunuty do GCBD, mají do konce února ukončit svůj účet.

Zdroj: appleinsider.com