Společnost Apple tento rok odmítla významnou část základních síťových služeb zahrnutých do MacOS Serveru, jak je uvedeno v publikovaném prohlášení o podpoře nazvaném „Připravte se na změny MacOS Serveru“.



„MacOS Server se mění a zaměřuje se více na správu počítačů, zařízení a úložiště v síti. V důsledku toho přicházejí některé změny týkající se toho, jak funguje server. Množství služeb bude zastaralé a bude skryto v nových instalacích aktualizace MacOS Serveru, které přijdou na jaře letošního roku,“ bylo uvedeno v poznámce společnosti Apple. Ta pokračuje v seznamu řady zastaralých služeb, které budou odstraněny v budoucí verzi MacOS Serveru, včetně podpory kalendáře a kontaktů.

Dále Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Domain Name Services (DNS), pošty, rychlých zpráv, (VPN), NetInstall a Wiki. Společnost Apple ujišťuje uživatele, kteří již nakonfigurovali některou z uvedených služeb, že ji budou moci používat i po aktualizaci MacOS Serveru, která proběhne na jaře. Dnes je MacOS Server verze 5.5 k dispozici v App Store za 499 Kč jako doplněk k MacOS High Sierra.

Zdroj: macrumors.com