Apple dnes oznámil datum otevření svého prvního Apple Store v Jižní Koreji. Otevřen bude v sobotu 27. ledna v 10:00 hodin místního času, jen několik týdnů před zahájením Zimních olympijských her v Pyeongchangu v pátek 9. února.



Apple Store se nachází v nákupní oblasti Garosu-gil v okrese Gangnam v Soulu, hlavním městě Jižní Koreje. Bude otevřen sedm dní v týdnu a podobně jako ostatní bude mít Genius Bar pro opravy. Bude to pravděpodobně 500. Apple Store po celém světě. Součet zahrnuje centrum Apple Park a Infinite Loop, oba prodávají produkty společnosti Apple vedle propagačních produktů.

Společnost Apple propaguje tento Apple Store barevným, animovaným pozdravem v angličtině a korejštině na svých internetových stránkách s odpovídajícími nástěnnými malbami podél prodejny, která nyní odhaluje datum zahájení. Apple potvrdil plány otevřít svůj první Apple Store v Jižní Koreji před více než rokem a od té doby probíhala výstavba. Otevření původně bylo plánováno na 30. prosince. Nyní je vše připraveno a Apple Store bude oficiálně otevřen již za méně než dva týdny.

Zdroj: macrumors.com