Nová příspěvek Forbes poznamenává rozhovor s vedoucím divizie FBI, Johnem Bennettem v San Francisku. Ten uvádí, že Apple miluje „mé srdce je Apple“ a váží si této společnosti. Spolupráce mezi Applem a FBI je v realitě totiž mnohem více provázanější, než se uvádí na veřejnost a do médií.



Bennett je vděčný společnosti Apple za pomoc a to nejen s FBI, ale s orgány pro vymáhání práva v celé zemi, jako jsou místní policejní oddělení. To co je v médiích o nespolupráci Applu s věčným chránením soukromí je pouze přehnaná stanovisko Applu, ale tajně se o spolupráci mlčí.

Samotný Apple poskytl FBI trénink na Mac, obzvláště s laboratoří FBI v Silicon Valley. Kde mělo dojít i ke školení, jak procházet sběr dat ze zařízení jako jsou iPhony, iPady, Macy, stejně jako iCloud účty. Forenzní specialistené jsou předem upozorněni na aktualizace iOS a macOS, které by mohly mít dopad na vyšetřování.

Apple údajně nabízí tento výcvik zdarma a vynakládá mnoho času na místní a regionální policejní hlídky, které nerozumí technologiím nebo procesům spojeným se shromažďováním dat připojených k Apple zařízení. V jednom případě policejní oddělení vytisklo 15 000 stran po obdržení souboru od společnosti Apple, namísto toho, aby se nechalo v digitální podobě.

Zdroj: appleinsider.com