Apple poskytne všem zaměstnancům bonusy ve výši 2 500 dolarů, podle zprávy agentury Bloomberg. Téměř všichni z 120 000 zaměstnanců společnosti získají tento bonus. Tato zpráva přichází v době, kdy společnost oznámila plány na investování 350 miliard dolarů do americké ekonomiky.



Zaměstnanci ve všech odděleních společnosti, včetně Apple Store, obdrží bonus. A to bez ohledu na to, zda pracují na plný nebo částečný úvazek. Zaměstnanci na postu ředitele však tyto bonusy nedostanou. Apple má za to, že tyto zaměstnance odměňuje dostatečně. Zaměstnanci Apple z celého světa budou moci nárokovat tento bonus prostřednictvím akcií. Bloomberg objevil e-mail, který poslal zaměstnancům šéf Apple Tim Cook, který uvedl, že bonusy odrážejí jeho důvěru v budoucnost Apple.

Mluvil také o významu odměňování zaměstnanců. „Jsme pravděpodobně jedinou společností naší velikosti, kde je každá osoba vlastníkem společnosti,“ vysvětlil. Cook dodal, že společnost se vždy snaží podporovat své zaměstnance: „Namísto jednoho bonusu jsme chtěli poskytnout něco, co bude trvat delší dobu.“ Apple začne předávat bonusy v nadcházejících měsících. I další společnosti, včetně AT&T, Comcast, JetBlue a Wal-Mart, také oznámily jednorázové odměny pro zaměstnance při oslavě nových daňových zákonů.

Zdroj: idropnews.com