Zástupci společnosti Apple se setkali na CES s dodavateli, kteří vyrábějí typ součástek potřebných k napájení brýlí s rozšířenou realitou, informuje agentura Bloomberg News. Zpráva neposkytuje žádné další podrobnosti o této schůzce ani o tom, o čem se diskutovalo.



Ale jsou to jistě ojedinělé důkazy, že se tzv. „Apple Glasses“ někdy dočkáme. Společnost Bloomberg News předtím oznámila, že Apple pracuje na sluchátkách s rozšířenou realitou, které by mohly být vydány do roku 2020. Zpráva z počátku listopadu uvádí, že zatím není jasné, jak uživatelé budou ovládat náhlavní soupravu a spouštět aplikace, ale údajně zkoumá dotykové obrazovky, aktivaci hlasu Siri a gesta hlavy mezi dalšími nápady.
Inženýři testují celou řadu aplikací, včetně pokročilých funkcí a 360-ti stupňového přehrávání videa.

Společnost projednávala kompatibilitu náhlavní soupravy s App Store, pomocí které by si uživatelé mohli stáhnout určitý obsah, stejně jako u iPhone, Watch, Apple TV a Mac. Náhlavní souprava s rozšířenou realitou je jedním z několika projektů, na kterých údajně pracuje tým softwarových inženýrů společnosti Apple pod kódovým názvem „T288“ ve firemních kanceláří v Cupertinu a Sunnyvale. Stejný tým údajně pracoval na platformě ARKit pro iPhone a iPad.

Zdroj: macrumors.com