Apple dnes vydal dodatečnou aktualizaci pro MacOS High Sierra 10.13.2, která přichází o něco déle než měsíc po úvodním vydání MacOS High Sierra 10.13.2. Jedná se o bezplatnou aktualizaci pro všechny zákazníky, kteří mají kompatibilní počítač.



Aktualizace lze stáhnout pomocí funkce Aktualizace softwaru v Mac App Store. Aktualizace se zabývá zranitelností Spectre, která byla zveřejněna minulý týden. Spectre, společně se zranitelností Meltdown jsou závažné hardwarové chyby, které využívají mechanismu spouštění CPU a umožňují hackerům získat přístup k citlivým informacím. Zatímco Meltdown byl řešen v počáteční aktualizaci MacOS High Sierra 10.13.2, Apple uvedl, že zavedl zmírnění chyb pro Spectre v MacOS a iOS na začátku tohoto týdne.

Neexistuje žádná hardwarová oprava pro Spectre, takže společnost Apple tuto chybu zabezpečení řeší pomocí řešení společnosti Safari. K dispozici je také aktualizace Safari 11.0.2 dostupná pro macOS Sierra 10.12.6 a OS X El Capitan 10.11.6, která je navržena tak, aby zmírnila účinky zranitelnosti Spectra. Zákazníci se systémem MacOS Sierra a OS X El Capitan by si měli stáhnout novou verzi Safari, aby se ujistili, že jsou jejich počítače chráněny.

Zdroj: macrumors.com