Spolu s MacOS High Sierra 10.13.3 vydala společnost Apple dnes ráno dvě nové aktualizace zabezpečení, které jsou navrženy tak, aby řešily zranitelnosti Meltdown a Spectre.



Jak je uvedeno v dokumentu podpory zabezpečení společnosti Apple, aktualizace zabezpečení 2018-001 dostupná pro MacOS Sierra 10.12.6 a OS X El Capitan 10.11.6 nabízí několik zmírnění jak pro Meltdown, tak i Spectre, spolu s opravami pro jiné bezpečnostní problémy. Aktualizace by měly být nainstalovány okamžitě. Apple řešil zranitelnosti Meltdown a Spectre v MacOS High Sierra vydáním MacOS High Sierra 10.13.2, ale starší zařízení zůstaly nechráněné. Společnost Apple zpočátku uvedla, že předchozí aktualizace zabezpečení obsahovala opravy pro dva starší operační systémy, ale tyto informace byly později odebrány.

Spectre a Meltdown jsou dvě zranitelná místa založená na hardwaru, která mají vliv téměř na všechny moderní procesory. Apple na začátku ledna potvrdil, že všechna zařízení Mac a iOS byla ovlivněna, ale zmírnění zranitelnosti Meltdown bylo zavedeno dříve, než se objevily zranitelnosti v iOS 11.2 a MacOS 10.13.2. Zranitelnost Spectre byla řešena prostřednictvím aktualizací Safari v iOS 11.2.2 a pomocí doplňkové aktualizace MacOS 10.13.2.

Zdroj: macrumors.com