Minulý týden společnost Apple snížila cenu výměny baterií iPhonů, které již nemají záruku, z 79 na 29 dolarů, a to v souvislosti na vlnu rozporů ohledně funkcí správy napájení ve starších iPhonech.



V poznámce pro zákazníky Apple uvedl, že tato nová cena platí pro každého, kdo má iPhone 6 nebo novější, jehož baterie je třeba vyměnit. Apple od té doby nezávisle potvrdil webu MacRumors, že bude souhlasit s výměnou baterií za poplatek ve výši 29 USD bez ohledu na to, zda oficiální diagnostický test ukazuje, že je stále schopen uchovat méně než 80% své původní kapacity. Zprávy také naznačují, že zákazníci, kteří zaplatili 79 dolarů za výměnu baterie předtím, než vyšla nová cena v sobotu 30. prosince, obdrží od společnosti Apple na požádání náhradu.

Apple se minulý týden byl nucen omluvit za nedostatek informovanosti ohledně procesu dynamického řízení špičkového výkonu některých starších modelů iPhone se staršími bateriemi. Když byl spuštěn iOS 10.2. v únoru, Apple pouze nejasně poukázal na zlepšení, která učinil pro snížení výskytu neočekávaných vypnutí. Apple dokáže na dálku spustit diagnostiku baterie telefonu – nemusíte navštěvovat obchod Apple. Chcete-li zahájit proces diagnostiky/výměny baterií, kontaktujte podporu společnosti Apple telefonicky, pomocí online chatu, e-mailem nebo na Twitteru.

Zdroj: macrumors.com