Vývojáři testovali Apple ARKit 1.5, protože minulý týden vyšla aktualizace pro platformu na rozšíření reality s iOS 11.3 beta a několik prvních projektů nabízející schopnost technologie detekovat vertikální plochy, obrazy a další.



Během prvních několika dní se řada vývojářů pokoušela využít nové funkce ARKit 1.5 s různou mírou úspěchu. Například stručná prezentace vytvořená londýnským vývojovým studiem mobilních aplikací Ubicolor ukazuje schopnost ARKit detekovat vertikální povrchy, v tomto případě cihlovou zeď.

Další pokus iOS vývojáře Mohammada Azama demonstruje možnosti rozpoznávání obrazu ARKit. Pomocí programu ARKit 1.5 vytvořil Azam program, který detekuje filmový plakát, vytáhne klip a prezentuje jak překryje okno s videem.

Podobné plakáty s AR jsou již v oběhu, ale často vyžadují vestavěný kód QR nebo specializované snímky pro práci. Řešení společnosti Apple by umožnilo výrobním domům těžit z rozšířeného propagačního materiálu bez změny původní grafiky.

Vývojář Tim Field vytvořil modul, který zobrazuje iOS a ARKit detekující horizontální, vertikální a nepravidelné objekty v reálném čase.

Zdroj: appleinsider.com