Několik nových ikon objevených v nejnovější verzi systému iOS 11.2.5 a zdůrazněných na Twitteru odhalují další funkce obsažené v inteligentním reproduktoru HomePod společnosti Apple, který bude již brzy uveden.



V neděli nalezl Filipe Espósito obraz skrytý ve vlastnostech aplikace Apple – Domácnost. Ten obsahuje ikony, které naznačují, že bude možné vytvořit vlastní scény, které ztlumí funkci „Hey, Siri“ reproduktoru HomePod. Jak poznamenává Espósito, funkce by mohla být užitečná například tam, kde by majitel chtěl ovládat další inteligentní zařízení, jako jsou světla a pohybové senzory, a zároveň zakázat Siri z důvodů ochrany osobních údajů.

Apple se zatím nevyjádřil, zda bude HomePod podporovat používání pro více než jednoho uživatele, ale Espósito se domnívá, že existují odkazy, které uvádějí, že reproduktor bude rozlišovat mezi různými hlasy pro obsluhu více účtů. Poznamenává také, že tyto odkazy uvádějí podporu pro kombinování dvou HomePodů pro stereofonní zvuk nebo pro použití dvou nebo více HomePodů k současnému streamování hudby pomocí Apple AirPlay 2.

Zdroj: macrumors.com