Jam City, vývojář mobilní her tento týden odhalil první trailer a několik nových detailů své nadcházející hry pro iOS a Android inspirovanou filmem Harry Potter, nazvanou „Harry Potter: Hogwarts Mystery“.



Hra by neměla být zaměňována s jinou nadcházející hrou se stejným tématem – Harry Potter: Wizards Unite, na které pracují vývojáři hry Pokémon Go. Ve hře Harry Potter: Hogwarts Mystery budou hráči schopni vytvořit si vlastní Bradavice, navštěvovat kurzy, získávat nové kouzla, komunikovat s ostatními studenty a další. Jam City uvedl, že to bude první hra, kde budete hrát roli studenta v Bradavicích.

Příběh začne v osmdesátých letech, když se narodil Harry Potter, tedy ještě předtím, než se zapsal do Bradavic. Hra obsahuje jak zásadní, tak i menší příběhy, které se týkají vztahů s ostatními studenty. Vaše rozhodnutí ovlivní to, jak s vámi budou určité osoby komunikovat. Systém přizpůsobení avatarů vám umožňuje neustále vylepšovat svůj avatar. Získáte nové odborné znalosti a kouzelné dovednosti – můžete si dokonce vybrat své vlastní zvíře. Když hráči zlepší své dovednosti odemknou nové lokality, kouzla a další magické schopnosti.

Zdroj: macrumors.com