Na letošním veletrhu Consumer Electronics Show představil Elgato dvě nová zařízení s podporou Bluetooth HomeKit, mezi něž patří novinky Eve Room a Eve Button. Jedná se o druhou generaci Eve Room, která původně vyšla v roce 2015.



Ta používá nejnovější senzorovou technologii Sensirion ke sledování kvality vzduchu, teploty a vlhkosti. Eve Room má nový hliníkový vzhled. Nový displej vám umožňuje sledovat měření místnosti v době, kdy není dostupný telefon. Je vybavena vestavěnou baterií, kterou lze nabíjet pomocí libovolného zdroje napájení USB. Stejně jako její předchůdce, nová Eve Room je schopna stanovit kvalitu ovzduší ve vnitřním prostředí měřením těkavých organických sloučenin (VOC) a sledovat vlhkost a teplotu vnitřní místnosti. Zatímco data lze číst na displeji, jsou k dispozici také v aplikaci Eve společnosti Apple a pomocí Siri a integraci s HomeKit.

Eve Button, je navrženo tak, aby uživatelům umožnilo aktivovat až tři scény HomeKit bez potřeby telefonu. Eve Button se hodí přímo do sestavy Eve, má elegantní hliníkový vzhled s jediným tlačítkem. Jedním stisknutím, dvojím stisknutím nebo dlouhým podržením můžete pokaždé spustit jinou scénu HomeKit. Eve Button nenabízí tolik fyzických tlačítek jako některé další přístroje, ale je jednoduché, samostatné zařízení, které pracuje se všemi ostatními produkty HomeKit a je cenově dostupné za 49,95 dolarů. Eve Room bude k dispozici v březnu roku 2018 za 99,95 dolarů, zatímco Eve Button bude k dispozici od tohoto měsíce na internetových stránkách Elgato a Apple Store.

Zdroj: macrumors.com