Startup Omnicharge byl v pondělí na CES, aby předvedl svůj nejnovější produkt – Omni 20 – přenosnou napájecí USB-C banku, která dokáže dodat až 100 wattů energie pro nabíjení větších zařízení, jako je Apple MacBook Pro.



Původně projekt Indiegogo, Omni 20 USB-C je vybaven čtyřmi porty, dvěma USB-C a dvěma USB-A pro nabíjení notebooků, telefonů, digitálních fotoaparátů a dalších. Na rozdíl od jiných přenosných napájecích zdrojů, které dosahují maxima při nižších ampérech, včetně starších produktů Omnicharge, může Omni 20 USB-C nabíjet až při 100W ze dvou portů USB-C, jeden při 60W a druhý při 40W. Nabíjení USB-A je omezeno na 30W nebo 15W pro každý port. Zařízení je ideální pro majitele 13-palcového MacBooku od Apple, který je dodáván s nabíječkou 61W.

Kromě napájení připojených zařízení nabíječka může sloužit i jako rozbočovač USB. Uživatelé mohou připojit pevný disk nebo paměťovou kartu USB k dostupnému portu a přenášet soubory do svého MacBooku Pro během napájení. Patentovaný systém ochrany napájení a obrazovka OLED zaokrouhlují seznam funkcí zařízení Omni 20 USB-C, z nichž druhý zobrazuje data jako je teplota baterie, vstupní a výstupní napětí a úroveň nabití. Omni 20 USB-C je k dispozici za 169 USD z webových stránek Omnicharge.

Zdroj: appleinsider.com