Konkurent Applu, firma Samsung představila na veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 nový širokoúhlý QLED displej s úhlopříčkou 34″ se zakřivením 21:9 a rozlišením 3400 x 1400 pixelů.



Displej pokrývá 125 procent spektra sRGB, širokoúhlý úhel pozorování 178 stupňů a zakřivení 1 500R. Obsahuje také dobu odezvy 4 ms, díky čemuž je ideální pro sledování akčních filmů a hraní her. Na monitoru je také vyhrazený režim hry, který přepíná na dynamické nastavení gama, které vyladí kontrast a barvu v závislosti na každé jednotlivé scéně.

Díky připojení Thunderbolt 3 lze monitor Samsung CJ791 připojit k širokému okruhu doků, notebooků USB-C (MacBook Pro), počítačů Mac a externích grafických karet.

Rovněž nabíjí také notebooky a externí zařízení a je schopen nabízet až 85W napájení. To znamená, že je podobný monitoru LG UltraFine 5K, širokoúhlý monitor společnosti Samsung může nabíjet váš MacBook Pro s portem USB-C, který je k němu připojen.

Širokoúhlý monitor od Samsungu není tak působivý, jako nedávný od LG s úhlopříčkou 34″ a rozlišením 5120 x 2160 pixelů. Monitor má poměr stran 21: 9, IPS nano panel a konektor Thunderbolt 3. Na rozdíl od monitoru od Samsung však monitor od LG není zakřivený.

Zdroj: iphonehacks.com