Rozhodnutí firmy Apple nabídnout zákazníkům starších telefonů výměnu baterií za 29 dolarů by mohlo v roce 2018 způsobit pokles prodeje iPhonů, tvrdí analytik Mark Moskowitz.



Moskowitz věří, že až 77 procent uživatelů iPhone má nárok na výměnu baterií. 10% – tedy 519 milionů uživatelů přijalo nabídku výměny baterie a přibližně 30% z nich se rozhodne v letošním roce nekupovat nový iPhone. To znamená, že přibližně 16 milionů prodejů iPhone by mohlo být ohroženo, což by vedlo k poklesu o cca 4% k současnému odhadu příjmů Apple pro rok 2018. Je tedy vidět, zda a jak program výměny baterií ovlivní prodej v praxi, a to i přes prognózy analytiků, jelikož existují i další důvody, které vedou ke koupi nového telefonu, jako jsou například nové funkce.

Zatímco Apple obnovil funkce správy napájení ve starších iPhonech ve snaze prodloužit životnost baterie, někteří lidé tvrdili, že Apple úmyslně zpomaluje zařízení, aby tlačily své zákazníky koupit nový přístroj, což společnost tvrdí, že není pravda. iPhony, které běží pomaleji, mohou být obnoveny do původního stavu novou baterií, což je důvod, proč se Apple rozhodl nabídnout výměnu baterií za 29 dolarů až do konce roku 2018.

 

Zdroj: macrumors.com