China Labor Watch – Společnost Apple se opět dostala do horké situace v pracovních podmínkách ve výrobně pro iPhone a MacBook, kde zaměstnanci údajně nebyli vyškoleni a postrádali dostatečnou ochranu před nebezpečím.



Pracovníci nemají vždy k dispozici ochranné brýle a chrániče sluchu. Na pracovišti jsou údajně často odlétají kovové částice a hluk přesahující 80dB. Podmínky mají být na takové úrovni, že neteče ani horká voda ve sprchách a pracovníci pracují několik dní.

Společnost China Labor Watch hovořila s 50-ti zaměstnanci, kde jsou problémy jako znečištění, bezpečnost práce a špatné plánování směn. Skupina advokátů tvrdí, že společnost porušuje čínské právo, pokud jde o dlužné odměny pro odstupující zaměstnance.

Další problém je v nedostatku gumových rukavic, které chrání před tekutým postřikem, zápach převážně z plynů rozpouštědel, špatné filtry na dýchací cesty, přeplněné ubytovny se špatnou regulací klimatu a špatné tréninkové školení včetně krátkých zasedání a nedostatku pevných postupů. Žádný incident s dětskou prácí nebyl China Watch Watch zaznamenán.

Poté, co bylo zjištěno toto porušení, Apple poslal další tým, aby vše komplexně prověřil. Mluvčí společnosti Apple uvedla, že tým po rozhovoru s 150 lidmi nenalezl žádné důkazy o porušení svých standardů.

Zdroj: appleinsider.com